Anasayfa » Bizden Haberler

Barışın Türküsü Savaşın Borazanlarını Susturacak

10 Temmuz 2010 Yorum yok

Barışın Türküsü Savaşın Borazanlarını Susturacak !

Acılı coğrafyamız henüz eski yaraları kabuk bağlamadan yeni acılara boğuldu. Gün geçmiyor ki, genç ölüm haberleriyle sarsılmayalım. Yine kan, yine gözyaşı, yine gökleri delen ağıtlar. Yakılan köyler, tutuklu çocuklar, hapishanelere doldurulan siyasetçiler, hayatını kaybeden siviller, askerler, gerillalar.

Çatışmaların yeniden başladığı günden bugüne kadar acı ve ağır bir bilanço var önümüzde. İnsan kanı, canıyla oluşan bir bilanço! Bizler bu durumun daha da yaygınlaşıp, ağırlaşmasını istemiyoruz. Artık tek bir insanımızın ölmesine tahammülümüz yok. Tek bir annenin ağıt yakmasını istemiyoruz.

Kürt sorunu özü itibarı ile bir demokrasi sorunudur. Bu sorunun emekçi  halklarımızın çıkarına, kan dökülmeden çözülebileceğine inanıyoruz. Silahların konuştuğu yerde barışın sesi duyulmaz. Bu açıdan öncelikle silahlar susmalı ve barışın en temel koşulu yerine getirilmelidir.

Hiç bir şey insan hayatından değerli değildir!   Karşılıklı olarak operasyonlar ve saldırılar durdurulmalıdır! TMK mağduru çocuklar serbest bırakılmalı, TMK’da düşünce özgürlüğü çerçevesinde düzenlemeler yapılmalıdır!

Bizler İzmirli sanatçı ve yazarlar olarak barışın tarafındayız! Şovenist saldırı dalgasının  karşısında emekçi halklarımızın yanındayız!

Sanatın değiştirici, dönüştürücü gücüne inanıyoruz ve barış adına kardeşlik adına türkümüzü söylüyoruz.

Barışın Türküsü Savaşın Borazanlarını Susturacak!  Barış İstiyoruz!

İZMİRLİ SANATÇI VE YAZARLARIN ORTAK AÇIKLAMASI